Používání bazénových plachet – jak moc jsou důležité a k čemu všemu slouží?

Bazén na zahradě by chtěl mít asi každý, málokdo si ale uvědomuje, jak moc práce dá údržba bazénové vody. Usnadněte si celý proces a chraňte svou vodu.

Používání bazénových plachet – jak moc jsou důležité a k čemu všemu slouží?

Mít svůj vlastní bazén na zahradě v parném létě, to by chtěl asi úplně každý. Při pořizování bazénu je ale zapotřebí také myslet na to, že křišťálově čisté vody v bazénu se dá docílit pouze správným ošetřováním vody a její údržbou. Ve vaší snaze o co nejčistější vodu vám určitě pomůže také plachta na bazén. Ta neslouží pouze k zazimování nebo jako ochrana před nečistotami z okolí, umí pomoci mnohem efektivněji. Jakou roli hrají plachty v péči o bazén a vodu v něm?

pool-2-1494308

Usnadněte si práci

Bazénové plachty zabraňují povrchovému znečištění, ochrání vodu v bazénu od okolních nečistot, které do bazénu vždy spolehlivě zavane vítr. Díky plachtě není v některých případech ani nutné využívat příliš mnoho chemie, můžete tak výrazně ušetřit nejen finance ale snížíte i spotřebu bazénové chemie. Plachty zachytí veškeré nečistoty, hmyz a pyly a nepropustí je do bazénu. Vy se tak nemusíte starat o lovení drobného hmyzu z bazénu a podobně. To všechno vám hodně ušetří práci a během parního letního dne si budete moci více užívat koupání v nádherné a průzračné vodě.

water-1562529

Na zazimování i ohřev vody

Existuje několik druhů bazénových plachet, ty které se využívají během léta jako ochrana, ty které pomohou se zazimováním bazénu po sezóně a pak tu jsou solární plachty na bazén. Solární plachty se využívají k tomu, aby se voda a v bazénu rychleji ohřála a voda nebyla například ráno úplně studená. Během noci totiž dochází k výraznému ochlazení vody v bazénu, tepelná ztráta může být i o několik stupňů, pokud je však bazén zakrytý solární plachtou je proti tomuto voda chráněná a vy se tak můžete každý den těšit na příjemně vyhřátou vodu ve svém bazénu.

Solární plachta vypadá podobně jako bublinková fólie, do které se běžně balí křehké zboží. Přitáhne k sobě sluneční paprsky a předá je vodě. Tak se voda jednoduše prohřeje a nezchládne. Plachty mohou být průhledné, černé nebo modré. Černé a modré plachty díky své tmavší barvě ještě více vodu prohřívají a udržují ji stále příjemně teplou.

Publikováno v <a href="https://www.folitec.cz/sport/" rel="category tag">Sport</a> Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Používání bazénových plachet – jak moc jsou důležité a k čemu všemu slouží?

Vypadávání vlasů – nic příjemného!

Každý člověk by měl být hrdý na to, jak vypadá a být si vědomý svých předností, které má. Ne všichni dostaneme po našem narození stejný podíl krásy, takže je zcela pochopitelné, že se mnoho lidí trápí tím, že má na sobě i jisté nedostatky.

Pokud se však jedná o vlasy, které jsou důležité pro muže a ženy naprosto stejně, je na místě věnovat se problému, jakým je jejich vypadávání a tedy zanedbaný vzhled.
řídnutí vlasů

Co může za nadměrné vypadávání vlasů?

V první řadě je důležité poznamenat, že každému z nás vypadne za jeden den hned několik vlasů, ať už jsou zdravé nebo ne.

Tento přirozený jev se však stává alarmující v případě, kdy je těch vlasů, co vypadnou poměrně hodně – tedy více, než je přijatelné. Jestli na sobě pozorujete už od dob vašeho mládí, že vašich vlasů máte málo a jejich vypadávání je pro vás každodenním problémem, může se jednat o takzvanou genetickou dispozici. V takovém případě bude těžké bojovat s tím, abyste do budoucna měli hustou hřívu a  vlasy, které by vám každý záviděl.

Opačný problém však může nastat, pokud si všimnete náhlé změny na vašich vlasech, které vám poslední dobou začaly podstatně řídnout. Může za tím být řada okolností, které tomu předchází, ale i těch, za které si můžete vy sami.
dívka s batohem

Životní styl jako problém číslo jedna

Nepodceňujte to, jaký styl života vedete. Může mít totiž za následek celkový váš vzhled a krásu vašich vlasů. Jídlo je největším problémem, který vám vaši chloubu na hlavě může přivést do katastrofálního stavu. Polotovarům a rychlému občerstvení, byste se tedy měli rozhodně vyhýbat.

Rovněž je nepostradatelné i to, jestli spíte dobře a dostatečně dlouho. Nejvíce ohrožujícím faktorem však bývá stres. Ten vám může způsobit nejen zhoršení vzhledu vašich vlasů, ale i nepříjemné potíže, jakými jsou lysiny ve vlasech nebo plešatění.

Vitamíny, které vlasům dopřejte

Na trhu je řada kosmetických přípravků, které vám vlasová vlákna a kořínky posílí a pomůžou vám k jejich růstu a většímu objemu. V mnoha případech je však účinnější, dopřát vašim vlasům potřebné vitamíny, jakými jsou D, C, B5, B6 a nejvíce důležitý BIOTIN. Díky těmto vitamínům, které obsahují i přípravky na vlasy, jim dopřejete potřebnou péči a docílíte toho, aby vám nevypadávaly v takovém množství.


Publikováno v <a href="https://www.folitec.cz/sport/" rel="category tag">Sport</a> Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Vypadávání vlasů – nic příjemného!

Jako čokoláda

Kromě opakovaných návštěv solária existuje řada dalších způsobů jak si udržet opálení. Tím, co by uvítala většina z nás, by byl opakovaný návrat k moři. Ale ne každý si může dovolit dovolenou u moře několikrát během roku, ale báječné by to bylo, co říkáte?
mladá surfařka.jpg
Důležitým faktorem je pak typ vaší pokožky. Základem všeho je voda. Ano, i pitný režim v tomto případě hraje svoji roli, tělo musíte vodou hýčkat jak zevnitř, tak i z venku. Po koupeli vždy pečlivě pokožku ošetřete krémy nebo oleji určenými na použití po opalování, nejlepší jsou ty, jejichž složkou je betakaroten. Vyhýbejte se také horké vodě, pleti bude svědčit spíše středně teplá voda. Ze sprchových přípravků používejte hydratační.
Z avokáda a limetky si doma můžete vyrobit svůj vlastní krém, který bude obsahovat spoustu vitamínů, které vaší pleti prospějí.
Peeling neuškodí
Ač se na první pohled nezdá, udržet si pěknou hnědou barvu pokožky umožní i peelingové krémy, s tím ale začněte až po návratu z dovolené. Prostě se jednoduše zbavíte staré kůže, pod kterou se ukrývá ta krásnější, snědá. Kromě toho, že udrží opálení, tak dokáží spojit různé odstíny v jeden. Při holení končetin raději použijte strojek, voskové přípravky v tomto případě nejsou žádoucí.
sluneční ochrana.jpg
Prodloužení doby opalování až na několik měsíců pak lze nejen chozením do solária, ale i samoopalovacími přípravky. Jiný by se měl používat na obličej, jiný na tělo. Podle typu pleti volte mezi obyčejnými přípravky a těmi hydratačními. Po samotném použití pár minut nechte přípravek působit. Jediným úskalím je rovnoměrné nanesení na celé tělo a obličej, pokud nebudete zcela důslední, výsledek může být katastrofou.
Bílá je dobrá
Jednoduchým trikem, jak své opálení dávat delší dobu na odiv, je i nošení bílého oblečení. To opálení přidá na intenzitě a navíc to vůbec nic nestojí.

Publikováno v <a href="https://www.folitec.cz/sport/" rel="category tag">Sport</a> Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Jako čokoláda

Čím večer urychlujeme stárnutí

Které chyby tedy našemu organismu ztěžují noční ozdravnou regeneraci? Co nedělat a hlavně nedělat opakovaně, pokud si chceme co nejdéle udržet zdravý, mladistvý vzhled?
 úsměv v posteli
První chyba – špatná spánková hygiena
Před spaním je důležité, co se nám honí hlavou. Není vhodné myslet na to, co nás další den čeká a příliš to rozebírat, dopředu se stresovat možnými řešeními. Má to neblahý vliv na kvalitu spánku a napětí pleti. Místnost, kde spíme, má být spíše chladnější, dobře vyvětraná. Svěží vzduch nám zajistí po ránu svěžejší pleť. Také není žádoucí jíst těžká jídla a pít alkohol. Zatěžuje to játra a narušuje detoxikaci organismu.
 
Druhá chyba – usínání obličejem na polštáři
Pro pleť obličeje je nejzdravější, pokud usínáme na zádech. Pokud dlouhodobě usínáme na tváři, působí gravitace uvolnění tekutiny do jemného okolí očí. Pleť ztrácí pevnost, kontury se deformují. Vstáváme pak „oteklí“.
pitná voda láhev singapur 
Třetí chyba – uléháme bez odlíčení
Odlíčením obličej zbavujeme odumřelých buněk, líčidel a potu. Vysvobodí ucpané póry pleti, aby mohly volně dýchat. Pokud na to budeme často zapomínat, náš obličej bude ráno bledý, našedlý. Pleť mastná.
 
Čtvrtá chyba – nevhodná kosmetika
Kosmetika by měla být vhodně vybrána podle kvality pleti a věku. Například na mastnou pleť nemastné emulze, na starší a suchou výživné mastnější krémy. Také by jednotlivé produkty měly být aplikovány ve správném pořadí. To znamená od „tekutějších“ (séra a roztoky) po „hutnější“ (krémy). Myslet je také dobré na to, že všeho moc škodí a méně je více.
 
Pátá chyba – nedostatek vody doháníme večer
Nedostatek vody znamená  pro naši pokožku ztrátu přirozeného lesku a objemu. Pít bychom měli průběžně celý den (1,5 až 2 litry neochucené a neperlivé vody) po. Pokud vodu nedoplňujeme v průběhu dne, večer už to nedohoníme. Když se „prolijeme“ těsně před ulehnutím, vede to k tomu, že potřebujeme v noci „na malou“ a dost nám to naruší potřebný spánek.
 

Publikováno v <a href="https://www.folitec.cz/sport/" rel="category tag">Sport</a> Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Čím večer urychlujeme stárnutí